Dryckeskärlet

Pokaler används som priser i många idrottsgrenar och de kan se olika ut beroende på vilken sport det handlar om. Pokaler har funnits länge och används nuförtiden som pris för både stora och små tävlingar.

Pokal ursprungligen är ett dryckeskärl på fot som ofta är tillverkat för att använda som prydnadsföremål. Nuförtiden ges pokaler som pris vid olika idrottstävlingar och de kommer naturligtvis pryda mottagarens bokhylla eller annan plats. Pokaler är sedan 1700-talet oftast gjorda av metall även om pokaler av kristall finns också. Man kan naturligtvis låta gravera pokalen som används som pris. Oftast graverar man namn, idrottsgren och årtal på idrottspokaler. På vissa pokaler kan man gravera även ett motiv.

Alla idrottare, stora som små, uppskattar pokaler. För den unga idrottaren kan den första idrottspokalen fungera som motivation att fortsätta idrottandet. För äldre är det ett fint erkännande oavsett om man redan har flera idrottspokaler eller inte. Pokaler kan vara av olika storlekar, med eller utan lock. Ofta ingår en speciell gravyrplatta för gravyren. Man kan även välja olika pokalserier och på så sett kan även de som kommer tvåa eller trea få sin egen pokal fast med en annan gravering. Eller också ger man likadan pokal för vinnaren varje år.

Det finns pokalsortiment som spänner över hela registret, allt från de enklaste till de verkligen stora och exklusiva klassiska serierna. Till pokalen kan man välja en digitaltryckt text eller också väljer man en gravyrplatt eller en skylt av nysilver eller mässing för att göra pokalen verkligen personlig ocg annorlunda.

Det finns alltså både stora och små pokaler, tillverkade av olika material. Du kan välja pokalen för att passa den aktuella idrottsgrenen och den kommer att passa för den som den är avsedd till; en stor eller en liten idrottare. Mottagaren kommer säkert att uppskatta den personligt formade pokalen och ha den på en synlig plats i sitt hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *