En pokal lik ingen annan

Oavsett tävlingsform, oavsett sport, så finns det olika saker som driver individen till att maximera sin prestation och följaktligen hamna högst upp på prispallen.

Ära, pengar, berömmelse och framgång är några av de vanligaste faktorerna, men något som vida överträffar ovanstående faktorer är känslan att från platsen högst upp på pallen lyfta den pokal som indikerar och skvallrar om att just idag är det ingen annan som är lika bra som just jag.

En av världens mest välkända pokaler, ofta benämnd som buckla, är den pokal de slutgiltiga mästarna i Fotbolls-VM vinner. Denna vandringspokal har ett värde och en historia lik få andra. Den första versionen delades ut under första upplagan av Fotbolls-VM år 1930 till värdnationen Uruguay. Pokalen i fråga delades ut till och med VM 1974 när den ersattes av den VM-bucklan vi ser idag. Originalpokalen delades ut för sista gången 1970 till vinnaren Brasilien som sedan fick behålla den. Olyckligt nog stals den 1983 och har sedan den dagen inte setts till. Sedan 1974 har VM-pokalen i fotboll delats ut ytterligare 11 gånger och den totala pokalligan i fotbolls-VM toppas av Brasilien som stått högst upp på pallen, med händer och pokal sträckta mot skyn, hela 5 gånger.

De avgörande sportögonblicken som skiljer vinnare mot förlorare är svåra att likna vid något annat och att få betitla sig mästare, med en pokal som bevis, är en känsla som mer eller mindre är helt oöverträffbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *