Hästpokaler

Pokaler till hästtävlingen

Alla vet att när man är liten så är det otroligt kul att få någon typ av utmärkelse som man kan ställa i sin bokhylla eller i sitt prisskåp. Att få en stor och ståtlig pokal är ännu roligare och man kan känna sig riktigt stolt.
En sak som dock är bra, är att vid hästtävlingar som det är yngre pojkar och flickor med i, är att se till att ge alla som deltar någon typ av utmärkelse. Det kan räcka med en enkel plakett eller medalj, som är graverad med tävling eller klubbens namn och ett årtal. För det viktigast som liten är ju att delta och inte att vinna. Då får alla känna sig stolta och får samtidigt ett minne ifrån denna tävling.

När man kommer upp i åldrarna, så brukar det vara en pokal som man ger till ettan, tvåan och trean. Pokaler kan vara klassiska, med en sockel i marmor, och en kupa i metall. Det kan även sitta ett lock på pokalen med ett toppemblem och ett motiv på en häst eller ett klubbmärke. Pokalerna brukar finnas i olika storlekar och färger och här är det lite budgeten som avgör vad man bör satsa på. det är vanligt att pokalerna har samma färg och att man sedan väljer till gravyrplåtar i valörerna guld, silver och brons.

hästpokal

Förutom pokaler så finns det varianter av statyetter eller resin statyetter som kan vara passande att använda som ett idrottspris till en hästtävling, hästhoppning etc. Dessa brukar ha en symbol av exempelvis en häst eller ett hästhuvud. Själva symbolen brukar då stå på någon typ av sockel i trä eller plast. På själva sockeln kan man då placera en skylt i guld, silver eller brons som man kan placera sin gravyr på.

En sak är säkert i alla fall, det är alltid roligt att se hur glad och stolt någon blir när dom mottar en pokal efter att har kämpat igenom en tävling och framförallt när det handlar om unga pojkar och flickor. Så se till att hitta något idrottspris som utmärker sig lite extra, när det står i prishyllan bland dom andra pokalerna och idrottspriserna.