Varför är idrottspokaler viktiga?

En pokal är en belöning, enkel sätt att visa uppskattning. Idrottare njuter av att få idrottspokaler inte bara för att pokalen är värd pengarna. De njuter av det eftersom pokaler representerar framgång. Erkännande och uppskattning motiverar positivt framtida beteende. Och prestationer i sport är inget undantag.

Oavsett om du vill tilldela en spelare en enkel silverpläterad idrottspokal eller ett standardpris, vilket sätt är det bästa att visa exceptionell prestation om inte att tilldela en pokal? De som vinner pokaler och utmärkelser, uppskattar stoltheten och det arv som följer med belöningen.

Golfpokaler

Förutom att vinna big cash, hedrar många golfturneringar tävlingsvinnare med utmärkelser, stora som små. Vissa golftroféer är stora silverkoppar, medan andra är formade efter golfspelare som svänger klubbar.

Vissa turneringar tycker också om att hedra golfare som har uppnått det svåraste slaget i spelet, nämligen hole-in-one. Hole-in-one pokaler kan också tilldelas skickliga golfare som kanske inte nödvändigtvis fått bra placering i turneringen, men har utfört denna betydande prestation.

Önskvärda golftroféer och utmärkelser är vanligtvis gjorda av silver, guld, tenn, harts, akryl, brons, kristall eller till och med trä.

Andra idrottspokaler

Många skolor och organisationer visar stolt pokaler som vunnits under åren inglasade i hyllor tillsammans med andra bemärkelser. Medaljer, plack och band är andra typer av utmärkelser som ofta presenteras.

Berömda sporttroféer presenterade över hela världen, här är några exempel:

  • Stanley Cup: Hockey Trophy
  • Heisman Trophy: College Football Trophy
  • FIFA World Cup: Fotboll Trophy
  • Vince Lombardi Trophy: Fotboll Trophy
  • Kommissionärens trofé: Major League Baseball Trophy
  • Larry O’Brien Championship Trophy: Basket Trophy

Andra troféer och priser presenteras för TV och film som Academy Awards, Grammys, Emmys, mfl.

Troféer ges också ut virtuellt i spel. Super Smash Bros.-serien från Nintendo har givit troféer sedan 2001. En karaktär som har fått en trofé kan återupplivas genom att en levande person berör sina troféstället.

I jakt och fiske presenteras ibland traditionella sporttroféer. Men troféerna kan också vara huvudet eller andra delen av det fångade djuret som bevaras och / eller monteras.

Det finns många användningsområden för troféer och nya presentationer presenteras alltid. Folk kommer alltid att älska vinnande troféer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *